Onthouding: een logisch iets dat goed is voor uw gezondheid

 Onthouding is echt de meest logische manier om uit de problemen te blijven als het gaat om seks. Onthouding verwijst naar geen seks hebben – u onthoudt zich van seks. Als je geen seks hebt, is er een kans van 100% om niet zwanger te worden – tenzij er een echt, echt, echt uitzonderlijke situatie plaatsvindt waarin sperma op de een of andere manier in je lichaam wordt geïmplanteerd zonder geslachtsgemeenschap. De schoonheid hiervan is dat er een 100% kans bestaat om geen SOA te krijgen via geslachtsgemeenschap als je geen geslachtsgemeenschap hebt. Natuurlijk kunnen er ook andere manieren zijn om soa’s te krijgen – zoals contact tussen bloed en bloed en contact tussen mond en bloed. Echter, als het gaat om het krijgen van een ziekte specifiek door geslachtsgemeenschap, ben je goud als je geen geslachtsgemeenschap hebt.

Sommige mensen praten graag over anderen die niet deelnemen aan geslachtsgemeenschap. Er zijn mensen in het echte leven, maar ook in de media, die zo spreken – zeggen of impliceren dat iedereen die geen seks heeft, een soort verliezer is. Wanneer mensen dit zeggen, impliceren ze dat iedereen seks zou moeten hebben en dat een persoon die geen seks heeft onvoldoende is. Ze impliceren dat als een persoon geen seks heeft, dat betekent dat hij of zij gewoon niet in staat is om seks te hebben, en dat hij of zij niet kiest om seks te hebben op zijn of haar wil.

In werkelijkheid is deze denkwijze niet waar. Er zijn veel mensen die om verschillende redenen kiezen om geen seks te hebben. Sommige mensen weigeren seks te hebben omdat ze een ongewenst zwanger willen vermijden, terwijl anderen bang zijn voor soa’s. Er zijn veel mensen die geen seks hebben omdat ze op dit moment geen andere hebben in hun leven, en ze zijn niet bijzonder comfortabel in het hebben van “one-night-stands”. Een persoon met een gesloten geest kan zeggen , “Nou, als je niet houdt van one-night-stands, waarom krijg je dan niet gewoon een vriendje of een vriendinnetje?” Veel mensen hebben om meerdere redenen geen significante anderen. Eén reden is omdat sommige mensen graag zien hoe hun leven momenteel zonder vriend of vriendin is. Als je een significante ander hebt, heb je niet alleen een seksuele partner – je hebt een ander mens in je leven met zijn / haar eigen interesses, problemen, prioriteiten en persoonlijkheid. Sommige mensen willen niet of zijn niet klaar om deze andere dimensies te verdragen alleen voor seks.

Er zijn ook enkele mensen die ophouden met seks omdat ze vinden dat ze de juiste nog niet hebben ontmoet. Sommige mensen houden het vol, omdat ze vinden dat seks een heel persoonlijk, speciaal, emotioneel beladen ding is dat ze alleen met de juiste persoon willen delen. Er zijn mensen die erop wachten totdat ze iemand van een vergelijkbare cultuur, ras, etniciteit, subcultuur of religie als zichzelf kunnen vinden. Gezien de risico’s van zwangerschap en SOA’s die seks met zich meebrengt, moeten mensen die om welke reden dan ook hun seksuele activiteiten niet mogen negeren omdat ze feitelijk iets doen dat heel logisch is.